Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors.Please consider supporting us by disabling your ad blocker.
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Translate it in your own Language

Print this Job Post

Print Friendly and PDF

Tuesday, June 10, 2014

Computer Network-3

51. What is Mail Gateway?
Answer:
It is a system that performs a protocol translation between different electronic mail delivery protocols.

52.What is IGP (Interior Gateway Protocol)?
Answer:
It is any routing protocol used within an autonomous system.

53.What is EGP (Exterior Gateway Protocol)?
Answer:
It is the protocol the routers in neighboring autonomous systems use to identify the set of networks that can be reached within or via each autonomous system.

54.What is autonomous system?
Answer:
It is a collection of routers under the control of a single administrative authority and that uses a common Interior Gateway Protocol.

55.What is BGP (Border Gateway Protocol)?
Answer:
It is a protocol used to advertise the set of networks that can be reached with in an autonomous system. BGP enables this information to be shared with the autonomous system. This is newer than EGP (Exterior Gateway Protocol).

56.What is Gateway-to-Gateway protocol?
Answer:
It is a protocol formerly used to exchange routing information between Internet core routers.

57.What is NVT (Network Virtual Terminal)?
Answer:
It is a set of rules defining a very simple virtual terminal interaction. The NVT is used in the start of a Telnet session.

58.What is a Multi-homed Host?
Answer:
It is a host that has a multiple network interfaces and that requires multiple IP addresses is called as a Multi-homed Host.

59.What is Kerberos?
Answer:
It is an authentication service developed at the Massachusetts Institute of Technology. Kerberos uses encryption to prevent intruders from discovering passwords and gaining unauthorized access to files.

60.What is OSPF?
Answer:
It is an Internet routing protocol that scales well, can route traffic along multiple paths, and uses knowledge of an Internet's topology to make accurate routing decisions.

61.What is Proxy ARP?
Answer:
It is using a router to answer ARP requests. This will be done when the originating host believes that a destination is local, when in fact is lies beyond router.

62.What is SLIP (Serial Line Interface Protocol)?
Answer:
It is a very simple protocol used for transmission of IP datagrams across a serial line.

63.What is RIP (Routing Information Protocol)?
Answer:
It is a simple protocol used to exchange information between the routers. 

64.What is source route?
Answer:
It is a sequence of IP addresses identifying the route a datagram must follow. A source route may optionally be included in an IP datagram header. 

                        « Prev 123 Next »

More Details About CrackMNC

Follow Our Google+ Page

Copyright @ CrackMNC 2014-2024
Divas Nikhra Theme by Crack MNC