Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors.Please consider supporting us by disabling your ad blocker.
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Translate it in your own Language

Print this Job Post

Print Friendly and PDF

Wednesday, February 4, 2015

Share your interview experience with us and get free #Paytm gift voucher Click here for sharing

Mu sigma selection procedure 
First round was the online test which contains both general aptitude and technical (basic c concepts).
Next was Group discussion, Case studies and Technical and Hr Interview 

Im sharing you guys some questions based on my memory

Written test: 
There were 16 aptitude questions given for 20 minutes.
1. 2 containers labeled A and B are filled with red and blue marbles in given quantities: -

Container         RED         BLUE
A                     6             4
B                     60             40
Each container is shaken vigorously. After choosing 1 of the container, without looking, draw out a marble.
From which container you have the max probability of choosing a blue marble?
(a) Container A (6 red, 4 blue)-Ans.
(b) Container B (60 red, 40 blue)
(c) Equal chances from each container.

2. The school committee of a small town wanted to determine the average children per household of the town.
They divided the total no. of children in the town by total no. of households.
Total no. of households = 50. Which of the following statements must be true if the average children per household are 2.2?
(a) Half the households in the town have more than 2 children
(b) There are total of 110 children in the town.
(c) More households in the town have 3 children than have 2 children.
(d) The most common no. of children in a household is 2.

3. For 1 month, 500 elementary students kept a daily record of the no. of hours of watching television.
The average no. of hours per week spent watching television was 28hours. Researchers conducting the study also obtained report cards for each of the students.
It was found that the students, who did well in school spent less time watching television and those who spent more time, did poorly. Listed below several possible statements concerning the research.
Place a check on the statement that is definitely not true.
(a) The students who watch television more performed poorly.
(b) If the students will not watch television their performance will improve.

4. When 2 dice are simultaneously thrown, is it possible that one of the ____ occurs.
Result 1: A 5 and a 6 are obtained.
Result 2: A 5 is obtained twice. Select the response that you agree with the most.
(a) The chances of obtaining each of these results is equal.
(b) There is more chance of obtaining result 1.
(c) There is more chance of obtaining result 2.
(d) It is impossible to give an answer. (Please explain why)


5. When 3 dice are simultaneously thrown, which of the following would be obtained?
(a) Result 1: “A 5, a 3 and a 6”
(b) Result 2:” A 5 three times”
(c) Result 3:”A 5 twice and a 3”
(d) All three results are equally likely.

6. A teacher wants to change the seating arrangement in the class in order to improve the no. of comments given by the students in the class.
She 1st decides to change the seating arrangement of the students in the class. The no. of comments made by 8 students during a period are given below:
Serials A.A R.F G.H D.C A.F C.M S.S C.G
No. of comments 0 5 2 22 2 3 4 1
What should be the method adopted by her to get the accurate results.
(a) Throw out the 22, add up the other 7 no.s and divide by 7
(b) Throw out the 0, add up the other 7 no.s and divide by 7
© Add the 8 no.s and divide by 8.
(d) None of these.


7. A new medicine has been developed and its effectiveness has been determined by carrying out an experimental study. 30 patients were divided into groups of 20 and 10.
The group having 20, were given medicine while the other group dint get any medication. The results obtained where as follows:-

                    Medication         Non-medication
Improved             8                         2
Unimproved          12                        8
Based on data, I think medication was:-
(a) somewhat effective as in 8 patients improved while in other only 2 improved.
(b) Basically ineffective because difference between improved and unimproved where 6 and 4 respectively.
(c) Basically ineffective because in the control group, also 2 patients improved without taking any medicine.
d) Somewhat effective because 40% of the students improved in medication (8/20), and only 20% improved in case of control (2/10).

Technical and HR Interview Questions:
The next interview was HR..They showed us a few pictures and asked to make a story out of it.The rest of the stuff was generic...hobbies, personal life etc
They mainly involved puzzles and grilling based on your skills(from resume).
They also test your analysis skills.Among other small puzzles , they gave me this problem for analysis -
A client tells you that he wants to build a supermarket.Ask him as many questions as you want and come up with the number of people he wil have to employ.

1) Tell me something about yourself and started to grill on the basis of the resume.
2) Your strength and weakness, any 3?
3) Explain yourself?
4) Tell us about your hobbies?
5) Why Mu Sigma? What you know about Mu Sigma India?

Technical covers C,C++ and a bit of java

Puzzles:
A bacterium doubles in a day. A bacterium is kept in a container. After 10 days the container is completely filled with bacteria. How much time will take to half fill the container?

Wants to Share yours interview experience ??

1. Sum of A and B is given by
A) *(@(A, B), 2)
B) /(@(A,B),2)
C) @(*(A,B),2)
D) @(/(A,B),2
Ans. A.

2. Let x<0, 0<y<1, Z>1 which of the following is false:
A) (x2-z2)has to be positive.
B) yz can be less than one.
C) xy can never be zero
D) (y2-z2) is always negative
Ans. A.

3. If A’s income is 25% less than B’s ,by what % is B’s income greater than that of A ?
A) 35%
B) 25%
C) 30%
D) None of these
Ans. D.
Directions for Questions Nos: 4 to 5
Kya-Kya is an island in the south pacific .The inhabitants of Kya-Kya always Answer any question with two sentences, one of which is always true and other is always false.

4 You are walking on a road and come to a fork. You ask the inhabitants Ram, Laxman, Lila,”Which road will take me to the village?”
Ram says,”I never speak to strangers. I am new to this place”
Laxman says,”I am married to Lila. Take the left road”.
Lila says,”I am married to ram. He is not new to this place”
Which of the following is true?
A) Left road takes you to the village
B) Right road takes you to the village
C) Lila is married to laxman
D) None of above
Ans. A.
Ram said he never talked to strangers, but he spoke to a stranger, this meAns that this statement is false, hence his other statement must be true, hence the second statement of Lila is false, hence her first statement is true that is she is married to ram, hence the first statement of Laxman is false, hence his second statement is true, that is take the left road.

5. You find that your boat is stolen.You question three inhabitants of the island and they reply as follows:
John says,”I didn’t do it. Mathew didn’t do it”
Matthew says,”I didn’t do it. Krishna didn’t do it.”
Krishna says,”I didn’t do it .I don’t know who did it.”
Who stole your boat?
A) John
B) Matthew
C) Krishna
D) None of them.

6. Write a query to display the name of the students whose total marks is divisible by 25 (total marks may be 175, 200, 150…)

7. P(S1)
a++;
P(S2)
v++;
V(S2)
V(S1)
P-wait, V-signal, S1 and S2 are semaphores. Consider two threads running. Is there a deadlock .If yes in which situation does the deadlock occur.

8. How do you find the port number of the remote host?

9. (Date; who)>logfile
Date; who>logfile
What is the difference between the two statements.

10. How do you find the machine MAC address
A) 0
B) 8
C) 16
D) 32
Ans. A

11. How many children did not try any of the rides. ?
A) 5
B) 10
C) 15
D) 20
Ans. 15.

12. kids * 3 rides = Rs. 60
(55-20=)35 kids * 2 rides = Rs. 70
60 + 70 = Rs. 130
So, Rs. (145 – 130 = ) 15 are left for the other (85 – 55 = ) 30 kids . so only 15 of them can take a ride and rest 15 will be left out.
145 rides were taken. 20 of them took all three, i.e. Rs. 60 were spent, so 145-60= Rs. 85 are left for the others. Total kids were 85, so rest were 65. out of these 65,

12. How many children took exactly one ride?
A) 5
B) 10
C) 15
D) 20
Ans. 15

13. Four cities are connected by a road network as shown in the figure. In how many ways can you start from any city and come back to it without travelling on the same road more than once ?
A) 8
B) 12
C) 16
D) 20
Ans. 12.
Consider the top city, the following are the 3 routes possible, starting from the leftmost edge. Since there are 3 edges emanating from each city and the figure is perfectly symmetrical, these 3 routes are possible from each edge, hence for any given city, the total number of routes = 4 * 3 = 12.

14. Directions for question nos 14 to 15
A, B, and C are three numbers, Let
@(A, B)= Average of A and B
*(A, B)=Product of A and B
/(A, B)=A divided by B

15  If A=2 and B=4 the value of @( / (*(A,B),B),A) would be
A) 2
B) 4
C) 6
D) 16


Ans. 2

16. What is the output of the following code?
x=0;y=1;
for(j=1;j<4;j++){
x=x+j;
y*=j;
}

17. There is a 200 miles long tunnel. one train enters the tunnel at a speed of 200mph while the other trains enter the tunnel in the opposite direction at a speed of 1000 mph. A bee travels at a speed of 1500 mph enters the tunnel goes to and back until it reaches the train. What is the distance covered by the bee when the two train collides (the bee survives)

18. List the two advantages of views.

19. Which layer is encryption and decryption done

20. What are the various modes used to send data over the network

1. Printing process in which ink is applied to paper or board from raised portions of printing plates or type is called:

(a) Printing, Letterpress
(b) Printing, Flexographic
(c) Printing, Silk screen
(d) None of the above

Answer: a

2. what is the remainder of (3682*3684*3686) divided by 19?

(a) 3
(b) 2
(c) 0
(d) 4

Answer: c

3. x% of y is y% of ?

(a) x/y
(b) 2y
(c) x
(d) can't be determined

Answer: c

4. A man spends half of his salary on household expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, the man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50, what is his monthly salary ?

(a) Rs.500
(b) Rs.1500
(c) Rs.1000
(d) Rs. 900

Answer: c

5. A puts a share of 1/3, B puts a share of 1/2, and the remaining share is put by c, and start a business their total profit is Rs 4800, what is the share of A?

(a) 600
(b) 800
(c) 400
(d) 200

Answer: b

6. 15 men take 21 days of 8 hrs. each to do a piece of work. How many days of 6 hrs. each would it take for 21 women if 3 women do as much work as 2 men?

(a) 30
(b) 20
(c) 19
(d) 29

Answer: a


7. The difference b/w the compound interest payble half yearly and the simple interest on a
certain sum lent out at 10% p.a for 1 year is Rs 25. What is the sum?

(a) Rs. 15000
(b) Rs. 12000
(c) Rs. 10000
(d) none of these

Answer: c

8. what does the hexanumber E78 in radix 7.

(a) 12455
(b) 14153
(c) 14256
(d) 13541
(e) 131112

Answer: d

9. Q is not equal to zero and k = (Q x n - s)/2 find n?

(a) (2 x k + s)/Q
(b) (2 x s x k)/Q
(c) (2 x k - s)/Q
(d) (2 x k + s x Q)/Q (e) (k + s)/Q

Answer: a 

10. How many mashes are there in 1 squrare meter of wire gauge if each mesh
is 8mm long and 5mm wide ?

(a) 2500
(b) 25000
(c) 250
(d) 250000

Answer: b

11. What is the smallest number by which 2880 must be divided in order to make it into a
perfect square ?

(a) 3
(b) 4
(c) 5
(d) 6 

Answer: c

12. A cylinder is 6 cms in diameter and 6 cms in height. If spheres of the same size are made from the material obtained, what is the diameter of each sphere?

(a) 5 cms
(b) 2 cms
(c) 3 cms
(d) 4 cms

Answer: C

13. The price of sugar increases by 20%, by what % should a housewife reduce the consumption of sugar so that expenditure on sugar can be same as before ?

(a) 15%
(b) 16.66%
(c) 12%
(d) 9%

Answer: b

14. A father is 30 years older than his son however he will be only thrice as old as the son after 5 years .what is father's present age ?

(a) 40 yrs
(b) 30 yrs
(c) 50 yrs
(d) none of these

Answer: a

15. Leading specifies:

(a) The space between the lines in a paragraph.
(b) The space between the base of a line to the base of the following line in a paragraph.
(c) The space between the top of the X height and the bottom of the X height of the following line in a paragraph
(d) The space between the beard of the top line and the beard of the bottom-line

Answer: b

More Details About CrackMNC

Follow Our Google+ Page

Copyright @ CrackMNC 2014-2024
Divas Nikhra Theme by Crack MNC