Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors.Please consider supporting us by disabling your ad blocker.
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Translate it in your own Language

Print this Job Post

Print Friendly and PDF

Thursday, June 19, 2014

ZS Associates Aptitude-Paper 6

1. A certain number of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were 10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were there originally?
A. 110 men
B. 130 men
C. 100 men
D. none of these

Answer:A

2. In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in 4 years and Rs.1200/- in 5 years?
A. Rs. 500
B. Rs. 600
C. Rs. 800
D. Rs. 900

Answer:C

3. If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how many years will it become 9 times of itself?
A. 6
B. 8
C. 10
D. 12

Answer:A

4. x% of y is y% of?
A. x/y
B. 2y
C. x
D. can’t be determined

Answer:C

5. The price of sugar increases by 20%, by what % should a housewife reduce the consumption of sugar so that expenditure on sugar can be same as before?
A. 15%
B. 16.66%
C. 12%
D. 9%

Answer:B

6. The ratio of the number of boys and girls in a school is 3:2 Out of these 10% the boys and 25% of girls are scholarship holders. % of students who are not scholarship holders?

7. 15 men take 21 days of 8 hours each to do a piece of work. How many days of 6 hours each would it take for 21 women if 3 women do as much work as 2 men?
A. 30
B. 20
C. 19
D. 29

Answer:A

8. A cylinder is 6 cm in diameter and 6 cm in height. If spheres of the same size are made from the material obtained, what is the diameter of each sphere?
A. 5 cms
B. 2 cms
C. 3 cms
D. 4 cms

Answer:C

9. What is the smallest number by which 2880 must be divided in order to make it into a perfect square?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

Answer:C

10. A father is 30 years older than his son. However he will be only thrice as old as the son after 5 years. What is father’s present age?
A. 40 years
B. 30 years
C. 50 years
D. none of these

Answer:A

More Details About CrackMNC

Follow Our Google+ Page

Copyright @ CrackMNC 2014-2024
Divas Nikhra Theme by Crack MNC