Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors.Please consider supporting us by disabling your ad blocker.
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Translate it in your own Language

Print this Job Post

Print Friendly and PDF

Thursday, June 19, 2014

ZS Associates Aptitude-Paper 4

1. The cost of an item is Rs 12.60. If the profit is 10% over selling price, what is the selling price?

Answer: Rs. 13.86

2. There are 6 red shoes & 4 green shoes. If two of red shoes are drawn, what is the probability of getting red shoes?

Answer:6c2/10c2

3. To 15 litres of water containing 20% alcohol, we add 5 litres of pure water. What is the % of alcohol?

Answer:15%

4. A worker is paid Rs.20/- for a full day work. He works 1,1/3,2/3,1/8,3/4 days in a week. What is the total amount paid for that worker ?

Answer:57.50

5. A school has 30% students from Maharashtra. Out of these 20% are Bombay students. Find the total percentage of Bombay students?

Answer:6%

6. Perimeter of front wheel =30, back wheel = 20. If front wheel revolves 240 times. How many revolutions will the back wheel take?

Answer:360 times

7. Two cars are 15 kms apart. One is running at a speed of 50kmph and the other at 40kmph. How much time will it take for the two cars to meet?

Answer:3/2 hours

8. There are 12 boys and 15 girls. How many different dancing groups can be formed with 2 boys and 3 girls?

9. Which of the following fractions is greater than 1/3
A. 22/62
B. 15/46
C. 2/3
D. 1

Answer:B

10. Three types of tea a,b,c costs Rs. 95/kg,100/kg and70/kg respectively.
How many kgs of each should be blended to produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg,
given that the quantities of b and c are equal?70,15,15
A. 70,15,15
B. 50,25,25
C. 60,20,20
D. 40,30,30

Answer:B

More Details About CrackMNC

Follow Our Google+ Page

Copyright @ CrackMNC 2014-2024
Divas Nikhra Theme by Crack MNC